Lady Macbeth kust een zwart schaap


In het kader van de Culturele Gemeente Midden-Drenthe 2020-2021

Macbeth in Westerbork is een muziektheaterbelevenis op een bijzondere locatie bij Kamp Westerbork over vrijheid en onderdrukking, met bekende professionele acteurs, dansers, musici, amateurspelers en een schaapskudde.

De muziektheaterproductie Lady Macbeth kust een zwart schaap is een bijzondere samenwerking tussen Theatergezelschap ROODPALEIS, Huus van de Taol, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Gemeente Midden-Drenthe, Theater De Nieuwe Kolk en de Provincie Drenthe.

Lady Macbeth kust een zwart schaap wordt een speciale bewerking van Shakespeares meest mystieke tekst, gespeeld en gedanst door een professionele cast van acteurs, dansers en musici, samen met amateurspelers uit de regio. De voorstelling zal te zien zijn 76 jaar na de bevrijding van Herinneringscentrum Kamp Westerbork in de maanden mei en juni 2021. In het jaar 2020 zal op locatie een preview van de voorstelling te zien zijn met lokale bewoners, amateurs en enkele professionals (acteurs en dansers). Deze mensen spelen het jaar erna mee in de professionele voorstelling!

De exacte locatie is een grote zandvlakte nabij de parkeerplaats van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deze vlakte wordt in de voorbereidende fase in 2020 en in 2021 getransformeerd voor dit bijzondere theatrale ritueel.

Initiatief van Jannie Boerema en Huus van de Taol